Zow.. even een update
Door: Carlinda natuurlijk
Blijf op de hoogte en volg carlinda
08 April 2010 | Nederland, Amsterdam
Verhuizen, Zingen, Werken..
Ik heb de meest geweldige baan bij een radiostation, waar ik continue van alles bijleer over muziek.. Verder houd ik van schrijven en gaat dat me met het magazine waar ik veel voor doe ook redelijk goed af. S morgens word ik wakker en rijd naar mijn werk waar ik uitkijk over een van de meest blauwe zeeën ter wereld..Als ik vroeg ben ga ik rustig een tijdje zitten kijken naar de dolfijnen die net zo eigenwijs zijn als mijn max.. Eens per week interviewtje met een surfdude aan het spaanse water, of Miss World.. andere keer de bekendste muzikant van het moment of DE nieuwslezeres van TeleCuracao..
En oké nu verdien je als stagair niet zo goed, maar ik heb ontdekt dat ik met mijn zangkunsten hier nog weleens best wat geld zou kunnen verdienen..
Vorige week ben ik naar Santa Rosa gereden waar ik heb gerepeteerd met Gino Quello.. een supertoffe vent die piano speelt als een ware virtuoos. We hebben een setlist samengesteld van nou.. ongeveer 80.. songs, echt heel erg gevarieerd.. van echt classic rockmuziek tot ballads, tot R&B… Mijn starttarief staat op 100 gulden per uur (40 euro) en als ik zou willen, zou ik makkelijk 4 dagen per week 3 uur kunnen zingen.. de kansen zijn er, belasting hoeft niet te worden betaald.. gewoon handjecontantje om even te doen wat ik het leukst ter wereld vind… naar mijn berekeningen zou ik dan dus per week 1200 gulden kunnen verdienen.. nu zing ik al woensdag in Mundo Bizarro en Vrijdag bij Cabana.. tussen de palmbomen, zee op de achtergrond, kaarsjes.. Ja nee.. kan t niet uitleggen; je zou er bij moeten zijn! Gino zelf speelt veel bij MOON, O Mundo, Pampus,,, etceraaaaa!
Als ik hier ga wonen, zorg ik ervoor dat ik overdag dolfijnen train en 3 of 4 keer per week s avonds zing.. als dat geen leven is? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het gekke is, dat het serieus niet onmogelijk is.. T zou zelfs heel makkelijk kunnen…. Hier spelen de bekendste muzikanten bijna elke dag.. die mogelijkheid is hier.. als je het een beetje goed doet kent iedereen je binnen no-time,, en ja tuurlijk is het eiland klein en zou ik het waarschijnlijk niet meer dan een paar jaar uithouden, maar het zou een paar jaar een geweldig leven zijn en een heel mooi opstapje voor de toekomst..
Om dan nog maar de zwijgen over het klimaat.. wat serieus minstens net zo geweldig is..
Als ik mezelf nu nogmaals de vraag stel of het nou zo’n gek idee zou zijn om hier te gaan wonen.. lijkt het antwoord helemaal niet zo ondenkbaar..
Nu weten de meesten onder ons dat ik nogal eens de neiging heb om dingen in een opwelling te zeggen & doen.. maar ik weet niet of dit nou niet serieus het overwegen waard is.. Afstuderen kan altijd nog, misschien wel hier, misschien wel in NL… en zelfs als ik terug ga, weet ik zeker dat ik altijd de neiging zou hebben om terug te gaan ( whaha ik begin al als een echte antilliaan te denken…)..
En ik weet al dat mensen nu zeggen dat het nu anders is omdat ik stage loop etc. en ja dat weet ik tochhh.. maar toch.. Haha eigenlijk is het helemaal niet zo raar dat ik dit zeg; mijn leven is toch altijd al een beetje raar geweest.. maar goed daar hou ik van..
Papa en Mama
Verder afgelopen tijd n hoop gebeurt . Papa en Mama op bezoek wat een nogal nare wending kreeg.. Papa zn achillenspees door de lengte en breedte gescheurd en afgebrokkeld.. was letterlijk niets meer van over. Hoppa in de auto en ongeveer 2 tanks benzine opgemaakt in die 12 keer dan ik heen en weer ben gereden van werk naar ziekenhuis, van ziekenhuis naar werk.. En ja echt waar.. s avonds was er ook nog bezoekuur.. Zielig voor mijn papa he. Na 4 dagen beetje bijgekomen van de operatie en ondanks dat hij 10 dagen moest blijven, kreeg papa de dokter toch zo ver dat hij na 4 dagen naar huis mocht.. Nu in het gips en best een beetje pijn toch maar in de schaduw genieten van het eiland..wel echt heel erg rot voor ze … en had ze zo graag alles willen laten zien hier.
Maaar hier komt weer een typische carlinda-actie om de hoek kijken.. Papa kreeg eten in het ziekenhuis, maar vond dat niet zo lekker. Ik had krentenbollen voor m gekocht, maarja toch zonde dat het overheerlijke ziekenhuismaal onaangebroken bleef. Natuurlijk was ik een beetje benieuwd naar het smeuïge prutje.. en hoppa daar ging een volle lepel zoow de mond in. Whehe nog geen 2 seconde later besefte ik me dat er tussen die rijst dingen zaten die ik al best een tijdje niet had geproefd.. Juist! Garnalen!! Gelukkig waren we in het ziekenhuis.. maar de stoom kwam uit me oren en de sirenes in mijn hoofd draaide al op volle toeren. Whaha in een fractie van een seconde mijn pilletjes gepakt en met 3 glazen water achter overgeslagen.. en nee hoor.. kwerd geen kreeft… ik heb het overleefd.
Verder hebben papa en mama een nieuwe schoonzoon uitgekozen.. Een dokter uit het ziekenhuis. Leuke vent hoor, maar die bejaarden kunnen me toch een partij overdrijven.. whaha hoor je mijn mama.. zeg Carlin kan jij even aan de dokter om papa’s medische dossier vragen? Oh wat hadden zij het naar hun zin..
Vrijdag een hele gezellige avond gehad met papa en mama bij cabana. Natuurlijk moest het kind ook nog even het podium op.. en in volle glorie en liedje gezongen. :) Heel leuk dat ze dat nog even hebben kunnen zien.. Daarna nog naar Bermuda geweest, waar ik wederom veelste dronken was en geen idee heb hoe ik thuis ben gekomen. S morgens weer vroeg naar Lions Dive om papa en mama gedag te zeggen.. Jeusus wat gaat de tijd hier toch snel. Zaterdag overdag naar casabou geweest, en s avonds lekker gaan slapen. Zondag naar Mambo en s avonds wet en wild.. serieus wat een prachtige avond. Na 6 Vodka 7-up za de sfeer er weer behoorlijk in en hoppa weer tollend naar huis…
Pasen
Maandag paasontbijtje met mijn leukste huisgenootjes en naar Mambo. Bij elk huisje kwam rook vandaag omdat het hier de traditie is te BBQen tijdens Pasen.. dat geloof je toch zeker niet. Maaar goed.. nog veel raarder is dat het hier maandag begon te regenen en het sinds toen niet meer is om gehouden. Ik snap dat jullie nu moeten gniffelen, want het is natuurlijk ook niet eerlijk dat ik hier al 3 maanden in de zon zit.. maar t blijft wel 30 graden ;)! Toch ben ik de regen nu al weer meer dan zat, ondanks het feit dat ik de laatste weken echt mijn best gedaan heb op de regendans. Je kent het wel.. strepen op m’n gezicht, een junglepakje aan en schudden met die billen op het ritme van een percussi. Succes heb ik zeker gehad, maar nu mag die regen verdomme wel stoppen. Gelukkig is het vooruitzicht weer gunstig (ik had ook niet anders verwacht) vanaf morgen wordt het weer beter weer…
Miami
MAAR GOED.. aan mooi weer hier op Curacao heb ik natuurlijk niet zoveel de komende week want.. vrijdagochtend om 10 voor half 8 vertrekt mijn vluht naar MIAMI!!!!! Whoeeeehoeeeeeh! Ik ga zometeen al beginnen met inpakken aangezien ik een held ben in de meest essentiele dingen vergeten. Puur voor de vorm ga ik inline skates huren en op de boulevard van South Beach en Miami Beach in een rode bikini rolschaatsen… Zo hoort dat!
Het hotel waar we zitten is op 15th street tussen Miami Beach en South Beach in. We huren een autootje dus kunnen alle kanten op. Creditcard wordt alleen vrij lastig; die hebben we namelijk allebei niet.. en van horen zeggen weet ik dat dit het meest gebruikte betaalmiddel in de U S of A is! Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in. We blijven 4 nachtjes en dus 5 dagen.. Hoe bizar.. ik ga op vakantie op vakantie!
DOL FIJN
En om het allerbelangrijkste niet te vergeten wijd ik hier het laatste onderdeel aan…
Helll Yeah.. Ik heb met dolfijnen gezwommen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Datum: 30-03-2010
Samen met mama ’t water in. Woooow groot joh! Ookal wilde ik dit m’n hele leven al.. ik was toch wel een beetje angstig. Gelukkig waren ze zooo extreem lief.. dat de angst al snel over was. Kan ’t eigenlijk niet goed uitleggen, maar jeusus wat was dat koel.. Ik ben nu al geld opzij aan het leggen om het nog een keer te gaan doen. Toevalligerwijs kwam ik na het zwemmen een vrouw tegen die vertelde over een speciale dolphin therapy, voor zowel geestelijk als lichamelijk gehandicapte kindjes,,.. ook waren ze nog druk bezig daarvoor trainers te zoeken. Ik natuurlijk gelijk mijn nummer gegeven, want tjah.. kun je zoiets doen, dan maak je pas echt verschil. Binnenkort contact met ze opnemen om een tijdje mee te lopen en misschien ga ik dan wel echt verhuizen na mijn studie.
Nou ik geloof dat iedereen ondertussen al is afgehaakt aangezien dit verhaal weer te belachelijk lang is.. maarja dat krijg je he! Geeft niets hoor!!!
Ik ga nu beginnen met mijn kamer opruimen en koffertje inpakken en ondanks t feit dat ik 100 dingen vergeten ben te vertellen gaat het hier allemaal goed en hoop ik daar ook! Ik zit ondertussen zwaar over de helft.. een maand curacao is een week in NL… Jeusus wat gaat de tijd belachelijk snel. Nog eventjes en ik ben weer terug…
K mis jullie een beetje en ben blij dat het in NL weer wat mooier weer begint te worden! Dat gun ik jullie heus! Ja echt! Nouu.. Tot Sinas..
Kussssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssen
08 April 2010 - 06:48
Tannnuhtjuh:
Heyyy Carlin,
Pff ik begin er steeds meer zin in te krijgen. Als ik dit allemaal lees, kriebelt het gewoon.En het leuke is, dat het meestal de ochtendmail is hier. Heerlijk relaxed wakker worden dus, en jouw relaas lezen. Ik geniet dan helemaal mee met je!
Nu is het zo dat het klimaat ook heel erg goed is voor me he? Als ik 2 weken in tropische omstandigheden ben, kan ik weer bijna normaal lopen!!!! Droom ik regelmatig van. Heb ik toen ontdekt toen ik met opa en oma in thailand ben geweest. Geweldig. Maar goed, dat moet ik maar vergeten. Die dolfijnen meis, tjeemig, daar heb ik ook altijd van gedroomd. Gewoon contact en zwemmen met ze! Meest geweldige dieren ter wereld! Heb een docu gezien, weet niet meer waar het was, dat ze inderdaad bezig waren met therapie voor verstandelijk gehandicapten met dolfijnen. En geloof het of niet, maar je zag ze werkelijk opknappen. Ook meervoudig gehandicapten, kregen langzaam maar zeker meer vertrouwen, werden ook beter in de omgang, en gemakkelijker in het contact leggen, wat altijd een lastig probleem is met ze!! Ze doen het ook met paarden, maar dat heeft lang zoveel impact niet als met dolfijnen!! Ik vind het helemaal zo gek niet klinken als jij daar een paar jaar zou willen wonen! Natuurlijk is het eiland klein, maar wat let je om zo af en toe ook de andere eilanden aan te doen? Ik denk dat je heel zeker een mooie sprinkplank zou hebben naar een toekomst die je graag ziet voor jezelf! Er is toch niets dat je tegenhoudt? Meid, echt, als je die kans hebt, en je kan voor een woning zorgen, grijpen met 2 handen! Later komt het er noooit meer van. Dit is om van te dromen, en als je het waar kan maken ach, DOEN! Arme papa trouwens met zn voet. Hoe krijgt ie het voor elkaar zeg!! Ik hoop dat hij nog een heel klein beetje heeft mee gekregen van al het moois daar! Nou Carlin, heel veel plezier in Miami, en ik kijk uit naar je volgende verhaal, over flaneren in je bikini over de boulevard hahaha!!! Jaja op skates, lol!! Wel foto's maken dan he? Wil ik zien!! Heel veel plezier en tot schrijfs!!! Tante An (An was ook goed, lol) xxxxx -
08 April 2010 - 08:45
Liselore:
Nou Car..... volgens mij heb ik je geen moment verkeerd geadviseerd! heerlijk dat je het zo onwijs vet hebt! Kan niet wachten om straks lekker dansje te doen op Wet & Wild!!!
Tot de 20e.... YEAH!!
Kusss